Trenere på Åsane Rideklubb

Marit Vibecke Lund
Dressurtrener

Mitt navn er Marit Vibecke Lund, jeg har drevet med hest i 45 år, og har tidligere arbeidet og eid Tertnes dyreklinikk i 15år. Tertnes Dyreklinikk var både en smådyr og hesteklinikk. Min ridekarriere begynte da jeg var 7 år, og i løpet av disse årene har jeg drevet med en rekke av de ulike grenene, derav 3-4 år innen travsporten. De siste 15 årene har jeg hatt dressur som hovedgren.
Per dagsdato er jeg trener ved Åsane Rideklubb utenom min jobb som jurist.
Jeg har ca 17 elever ved anlegget og ca 3 tilreisende, elevene er fordelt utover mine to undervisningsdager: mandag og tirsdag. Mine elever er både mange og varierte, fra LD-nivå til Intermedier nivå, og i alle aldersgrupper fra 7-50 år. Har elever som har startet NM i dressur 2013 og 2014, med beste plassering i unge ryttere med en 9 plass A finale, og i juniorer med en 7 plass A finale. De samme elevene som kvalifiserte seg til NM ble også tatt ut til satsningsgruppen ved Thomas D. Larsen, Norges landslagstrener. En av mine elever er i tillegg plukket ut til C gruppen under landslaget.
Jeg er utdannet trener 1, og holder nå på med trener 2 kurset, som vil være ferdig i november 2014. I tillegg har jeg også kurs i mental trening. Jeg har ridd for Lærke Sund, tidligere landslagsrytter for Danmark, i 13 år, 2 av de i hennes hjemland.
I løpet av mitt liv som hesteeier utdannet jeg min egen hest helt opp til Grand Prix øvelser, som er det høyeste nivået en kan nå innen dressur. Mine ride-forbilder og mentorer er Klaus Balkenhol og Rudolph Zellinger, det er her jeg henter min kunnskap og inspirasjon.
Mine grunnverdier som hestemenneske og trener er:x Hestens trivsel og velferd står i sentrum. En hest kan klare det hele, men med forskjellig kvalitet. For rytteren er det 90% arbeid og 10% talent. Det finnes ikke noen snarvei. Der kunnskapen stopper begynner voldenx.

_____________________________________________________

Karen Rødland
Sprangtrener

Mitt navn er Karen Rødland. Jeg begynte å ri da jeg var 10 år. Jeg driver selv med sprangridning og har en holsteiner som jeg har konkurrert med opp til 130-140.Jeg har vært ansatt som rytter på salgsstall i Danmark.
Jeg har undervist i 16 år, både i rideskole og ryttere på egne hester. Jeg har undervist elever i alle aldre og på ulike nivåer – fra helt nybegynnere til MB. Nå underviser jeg hovedsakelig i sprang og er tilknyttet Åsane Rideklubb.
Jeg har NRYFs trener1-utdannelse for dressur og feltritt, og trener2-utdannelse med fordypning i sprangridning. Jeg har også gjennomført NRYFs kurs for sprangbanebyggere. Ved siden av jobben som instruktør er jeg utdannet økonom og ansatt som økonomikonsulent i et forsikringsselskap.

Som trener legger jeg vekt på:
* Trening som holder hesten glad og frisk, også når nivået og kravene øker.
* Skape selvtillit og mestringsfølelse hos både hest og rytter.
* God kommunikasjon mellom instruktør og rytter – skape en god læringssituasjon der rytter skal føle seg sett og hørt.
* Alle hester/ryttere har utviklingsmuligheter uavhenig av rase eller nivå.
* Samarbeid med veterinærer, saltilpasser, hovslager, andre trenere, rytter og evt foresatte.

Jeg er også, sammen med Rita Pedersen, ansvarlig for Grønt Kort-kursene i rideklubben.
_____________________________________________________

Eveline W. Carlsen
Dressurtrener

Jeg er utdannet trener 2 i dressur, og har undervist fast i 6 år og har erfaring med både barn, ungdom og voksne elever. Selv har jeg startet opp til Prix St. Georg i dressur og rir alle øvelser til Grand Prix på trening.
Da jeg gikk på folkehøyskole startet jeg 90 cm sprang, 70 cm feltritt og lett presisjon, dressur og maraton kjøring, men dette er ikke registrert i rytterforbundet.
Jeg har jobbet som rytter hos Stall Gøtesen i tilsammen et og et halvt år, hvilket har gitt meg mye ride-og stevneerfaring også med unghest.
Jeg har egen hest, er aktiv i sporten og er opptatt av å få undervisning selv, slik at jeg stadig utvikler meg som både rytter og trener.
Jeg er også steward fordi jeg engasjerer meg for sporten og er opptatt hestenes velferd.
Som trener er det viktig for meg at hest og rytter skal være avspent og ha arbeidslyst. På denne måten opparbeides tillitt og positivitet, noe som igjen fører til utvikling og gode prestasjoner. Det er selvsagt viktig at hesten jobber korrekt slik at man unngår skader og negativitet hos hesten.
I mitt arbeid som trener benytter jeg meg av utdannelsesskalaen i dressur, men fundamentet for all god ridning er at både hest og rytter føler seg trygg og sikker i det arbeidet de gjør. Jeg er engasjert, motivert og er flink til å følge opp mine elever både når det gjelder trening og stevner. For meg er det viktig at elevene også er engasjert, motivert og oppriktig interessert i hesten og dens velferd.

_____________________________________________________

Solveig K.Aarnes
Sprangtrener

Solveig K.Aarnes driver Stall Vest i Stavanger og er aktiv sprangrytter på høyt nivå. Solveig er en meget dyktig trener med fokus på mestringsopplevelse og samspillet mellom hest og rytter.

For mer informasjon om Solveig og Stall Vest, se artikkel på hest.no her:
http://www.hest.no/article.html?news.nid=11018#.WgGBXmjWwuU
Vi kan garantere en treningsøkt som vil gi treningsglede og videreutvikling av dine rytterferdigheter.

_____________________________________________________

GJESTETRENERE

Vi har også besøk av gjestetrenere fra tid til annen på Åsane Rideklubb:

Inger Helsing Hansen
Dressur

Inger er utdannet berider fra Cadre Noir i Frankrike og underviser alle grener og nivåer, også kjøring.
Inger har konkurrert på internasjonalt nivå i feltritt, og hun bor i Portugal.
Treningene organises av Anita Jensen.

_____________________________________________________

Lærke Sund
Dressur

Bor i Danmark og har utdannet sine 5 Grand Prix-hester.
Treningene organises av Tone Blindheim.

Alle gjestetrenere må søkes om og godkjennes av styret i forkant, og blir annonsert via mail/ facebook til alle klubbens medlemmer. Godkjente treninger blir fortløpende lagt ut på treningskalenderen på hjemmesiden.

_____________________________________________________

ØVRIGE, GODKJENTE TRENERE I ÅRK:
(kan gi undervisning på spesielle, avsatte tidspunkt, uten å måtte ha godkjenning fra styret):

Rita Pedersen
Dressurtrener og dommer

Jeg utdannet meg tidlig som dressur dommeraspirant og avanserte til DDI. Tok noen år pause som dommer men kom sterkt tilbake, er nå utdannet DDIII. Har selv konkurrert i både sprang og dressur.
Jeg har fått undervisning av flere kjente trenere, de som har preget meg mest er Per Waaler og Lillian Grepne.

Underviser alle, uavhengig av alder og nivå. Jeg er også, sammen med Karen Rødland, ansvarlig for Grønt Kort-kursene i rideklubben.

Les mer på min hjemmeside:http://goymeddressur.no
_____________________________________________________

Anne Troye
– mer info kommer.

«