På denne siden vil dere bli litt bedre kjent med oss som er med og bidrar til å holde hjulene i gang i Åsane Rideklubb!

Her følger en liten presentasjon av oss:

Karen Børnes
Jeg heter Karen Daae Børnes og har vært ridelærer i Åsane rideklubb i 3 år og har erfaring med både barn, ungdom og voksne elever. Jeg er selv dressurrytter og har startet opp til MB på stevner. Gjennom min ridekarriere på 11 år har jeg ridd mange forskjellige hester, alt fra fjordinger, kaldblodser, rideskolehester, spranghester og til potensielle Grand prix dressurhester. Jeg har jevnlig ridd på treninger for egen trener for å utvikle meg selv som rytter og trener, og engasjerer meg spesielt i forståelsen av hesten- og rytterens harmoni og arbeidslyst sammen. Viktige prinsipper i ridning for meg er at rytter og hest skal være avspent og positiv til det arbeidet vi gjør, forutsatt at hestens velferd står i sentrum. På denne måten opparbeides tillit og positivitet, som igjen fører til trygghet og mestring. I min undervisning legger jeg vekt på variert trening fra hesteryggen og fra bakken for å bli kjent og trygg med hesten under all håndtering, og for å pedagogisk sett bli en bedre rytter ved å forstå hestens naturlige atferd.

Karen Børnes


Erle A. Andersen Bungum

Jeg heter Erle A. Andersen Bungum og har jobbet som ridelærer i Åsane Rideskole siden høsten 2018. Jeg underviser barn, ungdom og voksne ukentlig, både nybegynnere og konkurranseryttere i alle aldersgrupper. 

Privat satser jeg som dressurrytter, og har en dressurhest oppstallet på Åsane Rideklubb sitt senter. 

Jeg har holdt på med hest fra jeg var 6 år gammel, og har gjennom årene ridd mange forskjellige hester og ponnier. Både travhester, litt unghester, kaldblodshester, og erfarne sprang og dressurhester. Da jeg var 12 år fikk jeg min første ponni på helfor. Dette var en gammel og rutinert sprangponni som jeg lærte mye av.

Fra jeg var 12 år har jeg vært i stallen og ridd hester stort sett hver dag, og hatt både ponnier, fjording og nå en dressurhest. Jeg har i alle år ridd jevnlig på treninger for dyktige og anerkjente trenere som har tatt meg opp til et nasjonalt nivå i hestesporten. Som 14-åring red jeg mitt første NM, dette var Fjordhest-NM. Jeg har også deltatt på Norgesmesterskap individuelt og lag i dressur.

Jeg er svært opptatt av å hele tiden utvikle meg som rytter slik at jeg kan dele egne erfaringer og ferdigheter med mine elever. For de minste elevene er jeg opptatt av at det skal være trygt og gøy på hesteryggen og i stallen. Jeg vil at de skal få oppleve den gleden og mestringen det er å holde på med hest. Videre er jeg også svært opptatt av at alle rytterne skal være i balanse på hesten, og at de fra starten av skal lære å ri hest korrekt med kroppen sin. På timene har vi et variert opplegg med mye bruk av ulike øvelser. Jeg engasjerer meg også for ryttere som ønsker å satse/konkurrere. Disse vil jeg følge opp etter beste evne.

Jeg ønsker alle som vil lære å ri, uansett alder og erfaring, hjertelig velkommen til vår rideskole! 

Erle og Henrietta