Minneord til Harald Hjortland

Minneord til Harald Hjortland

Harald Hjortland sovnet stille inn 27 desember 2019. Harald var grunneieren av stall- og rideanlegget vårt, og var en fantastisk og spesiell person, som vil bli dypt savnet. Vi ønsker derfor å skrive noen minneord om ham.

Du var en mann av få ord, men veldig observant og klok. Du var utrolig snill og hjelpsom. Da vi skulle utbedre ridebunnen i rubbhallen, stilte du opp med gravemaskin og lastebil. Du stod på i ukevis og hjalp oss med alt grovarbeidet. Du måkte og strødde veien bort til rubb hallen om vinteren, slik at det var mulig for oss å komme bort for å ri og undervise.

Når man trengte hjelp i stallen til forskjellige ting, gav du med glede en hjelpende hånd.

Vi som var i stallen til sent på kveld, fikk gleden av å få besøk av deg på din faste kveldstur. Du kom inn i stallen og satte deg ned på den gamle ambolten i hjørnet for å slå av en prat. Disse kveldene var de kjekkeste jeg kan huske. Du fortalte mange gode og gamle historier, og masse om gården på Hjortland. Vi utvekslet erfaringer og opplevelser om livet.

Når vi møtte deg på veien, stoppet du alltid og slo av en prat. Hvis vi var oppom huset deres for å spørre eller snakke om noe, ble vi alltid invitert inn av Turid og deg og dere bød på kaffe og noe å bite i.

Du kom med mange gode råd til meg, nesten som en far ville gjort.

Du sa alltid «at alt var no bedre før i tiden». Jeg må vel på mange måter si meg enig i det, og ser i dag hva du mente.

Vi i Åsane Rideklubb takker for et fantastisk engasjement fra deg, Harald. Uten din velvilje og alltid positive innstilling, hadde vi ikke hatt noe sted å være.

Harald, hvil i fred, du vil alltid bli husket.

Harald vil bli bisatt tirsdag 7. januar kl 14 fra Åsane Gamle Kirke.

Åsane Rideklubb
V/ Marit, Nina og «gamlegjengen».