Marit Vibecke Lund 

Dressurtrener

Mitt navn er Marit Vibecke Lund, jeg har drevet med hest i 45 år, og har tidligere arbeidet og eid Tertnes dyreklinikk i 15år. Tertnes Dyreklinikk var både en smådyr og hesteklinikk. Min ridekarriere begynte da jeg var 7 år, og i løpet av disse årene har jeg drevet med en rekke av de ulike grenene, derav 3-4 år innen travsporten. De siste 15 årene har jeg hatt dressur som hovedgren. 
Per dagsdato er jeg trener ved Åsane Rideklubb utenom min jobb som jurist. 
Jeg har ca 17 elever ved anlegget og ca 3 tilreisende, elevene er fordelt utover mine to undervisningsdager; mandag og tirsdag. Mine elever er både mange og varierte, fra LD-nivå til Intermedier nivå, og i alle aldersgrupper fra 7-50 år. Har elever som har startet NM i dressur 2013 og 2014, med beste plassering i unge ryttere med en 9 plass A finale, og i juniorer med en 7 plass A finale. De samme elevene som kvalifiserte seg til NM ble også tatt ut til satsningsgruppen ved Thomas D. Larsen, Norges landslagstrener. En av mine elever er i tillegg plukket ut til C gruppen under landslaget. 
Jeg er utdannet trener 1, og holder nå på med trener 2 kurset, som vil være ferdig i november 2014. I tillegg har jeg også kurs i mental trening. Jeg har ridd for Lærke Sund, tidligere landslagsrytter for Danmark, i 13 år, 2 av de i hennes hjemland. 
I løpet av mitt liv som hesteeier utdannet jeg min egen hest helt opp til Grand Prix øvelser, som er det høyeste nivået en kan nå innen dressur. Mine ride-forbilder og mentorer er Klaus Balkenhol og Rudolph Zellinger, det er her jeg henter min kunnskap og inspirasjon. 
Mine grunnverdier som hestemenneske og trener er:” Hestens trivsel og velferd står i sentrum. En hest kan klare det hele, men med forskjellig kvalitet. For rytteren er det 90% arbeid og 10% talent. Det finnes ikke noen snarvei. Der kunnskapen stopper begynner volden”.