Kurs i Grønt Kort

Nytt kurs:

Lørdag 3. oktober: Teori og praksis i stall.
Søndag 4. oktober: Ridning dressur (RLC2) og hopping (max 50 cm.)
Nærmere informasjon og påmelding kommer på oppslag i den blå ridehallen. Vi oppdaterer også info på hjemmesiden fortløpende.

OBS: INGEN PÅMELDING VIA FACEBOOK ELLER SMS.
Frist for påmelding vil bli fredag 25. september.

Spørsmål kan rettes til Rita Pedersen.
Boken kan kjøpes av Karen Rødland.

Pris for bok er kr 300,- Kurs koster 300,- og eventuelt leie av ponni/ hest til ridedelen kr 200,- kommer i tillegg.

___________________________________________

Litt om grønt kort:

Grønt Kort gir en flott mulighet til å bli kjent med ridesporten på en god måte, få en basis og god opplæring rundt grunnleggende ting i stall og sal.
Grønt Kort er også inngangsporten til NRYF sitt lisenssystem, en innføring i konkurransereglement og god hestevelferd “ og kan tas av alle. Alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement. Det er derfor et krav om Grønt Kort for å kunne starte på utvidede klubbstevner og høyere nivå.

Lærebok for Grønt Kort kan kjøpes gjennom Åsane Rideklubb ved å kontakte din rideinstruktør eller ansvarlig for Grønt Kort. Det er mye å sette seg inn i og det anbefales å kjøpe læreboken i god tid før du skal ta grønt kort. Boken kan kjøpes ved å henvende seg til Karen i rideklubben, men selges også på nett www.idrettsbutikken.no eller i butikk på Horze (Sørås Senter).

Grønt Kort gir en flott mulighet til å bli kjent med ridesporten på en god måte, få en basis og god opplæring rundt grunnleggende ting i stall og sal.

Grønt Kort består av:

* Reglementskurs

* Kurs i sikkerhet og hestekunnskap

* Praksis i stallen

* Ridetest (LC-dressur, vise sits i trav og galopp og hoppe 50 cm)

Barn under 16 år skal ha med ansvarlig/ foresatt på kurset “ dette er tenkt som en opplæring for foreldrene også, samt at de er ansvarlige for aktiviteten for de yngre i omgang med hest.

Les mer om Grønt Kort på www.rytter.no.

Ansvarlig for Grønt Kort i Åsane Rideklubb er:

– Rita Pedersen
– Karen Rødland

«